aardappelen met appel uit de oven

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen halfgaar in water met zout of in de magnetron en laat ze afkoelen Snijd intussen de gehalveerde uien in smalle ringen Verhit de helft van de boter in de koekenpan en laat het spek omscheppend uitbakken Voeg de ui toe en laat omscheppend circa 3 minuten meebakken Schep het mengsel uit de pan Breng het appelsap aan de kook, los er het bouillontablet in op en roer er de rozemarijn en wat peper door Was de appels, boor er de klokhuizen uit en snijd de appels in plakken van circa 1 cm dikVerwarm de oven voor op 200?C Vet een ovenschaal in met de resterende boter Beleg de bodem met eenderde van de aardappelplakken Verdeel daarover de helft van de appelschijven en het ui-spekmengsel Ga verder met een laagje aardappel, een laagje appel een laagje uien en spek en tenslotte een laagje aardappel Giet er het appelsapmengsel over en dek af met de plakken ontbijtspek Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de voorverwarmde ovenVerwijder na 15 minuten het aluminiumfolie en laat het spek knapperig bakken

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 695x

Jouw laatst bekeken recepten