Aardappelgratin met rundertartaar en kruiden.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ca. 20-25 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor tot er een zeer romige puree onstaat. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Bak de uien op zacht vuur 5-8 min. in de olie. Voeg het vlees toe en bak het ca. 10 min. op hoog vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de tomaten, krenten, peterselie, komijn,paprikapoeder, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal, schep daarap de vleesvulling en dek af met de rest van de puree. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak het gerecht ca. 40 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenkant gegratineerd is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha