Aardappel-kaassouffle met veldsla

Ingrediënten


Bereidingswijze

Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappels in 25 minuten gaar koken. Intussen korstjes van de kaas afsnijden en de kaas raspen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Eieren splitsen. Souffleschaal of ovenschaal (inhoud 2 liter) licht invetten. Veldsla wassen en uitslaan. In een slaschaal doen. Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden. Over veldsla verdelen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een stevige puree ontstaat. Bieslook erboven fijnknippen. Eierdooiers, kaas en paprika erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.Oven voorverwarmen op 175 graden. Eiwitten stijfkloppen en door aardappelpuree-mengsel scheppen. Overdoen in souffleschaal. In midden van de oven aardappelsouffle in 30 minuten laten rijzen en goudbruin laten worden. Sladressing over veldsla schenken. Souffle direct opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha