Aardappelkroketten met kipfilet in witte portsaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met kipkruiden. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.Verhit in een frituurpan het vet of olie tot ca. 180 C. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de kip al omscheppend bruin en in enkele minuten gaar. Neem de reepjes uit de pan. Fruit de sjalotten met de rozemarijnnaaldjes in de bakboter. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend tot ze gaar zijn. Voeg de port en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Roer de maizena door de zure room en roer de zure room door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kip in de saus warm worden. Bak intussen in de frituurpan de aardappelkroketten goudbruin. Verdeel de kip over 2 borden en leg de aardappelkroketten ernaast.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 998x