Aardappelomelet met basilicum

Ingrediënten

  • 1 kleine ui-? rode paprika
  • -2-3 eetl. olijfolie
  • -200 gram voorgebakken frietjes
  • -4-5 grote eieren
  • -1 eetl.kruiden voor ei?
  • -50 gram geraspte kaas
  • -3-4 takjes basilicum
  • -75 gram gemengde bladsla

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve schijven, duw de laagjes los. Snipper de paprika. Verhit in een koekenpan van 18-20 cm doorsnee de olie en bak hierin de frietjes, uiringen en paprikasnippers onder af en toe omscheppen 5 minuten. Klop de eieren los met de eikruiden en de geraspte kaas. Schep de inhoud van de koekenpan bij de eieren in de kom. Schenk nog wat olie in de koekenpanSchep het gevulde eiermengsel erin en verdeel de vulling gelijkmatig. Laat de omelet op halfhoog vuur stollen, leg eventueel een deksel op de koekenpan. Keer de omelet, zodra de bovenkant zo goed als droog is, met behulp van het deksel en bak de onderkant snel gaar. Snijd de basilicumblaadjes in repen en meng ze met de gemengde sla. Leg de omelet op een snijplank, strooi de salade erover, snijd de omelet in vier gelijke stukken en stapel deze per twee op elkaar

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha