Aardappelomelet met ham.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen4? eetl. boterselderijzout1 plak ham a 75 g1 ui2 tomaten3 eieren3 eetl. melkpeper4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden.De aardappelplakjes met een schone theedoek droogdeppen.In een braadpan 3 eetl. boter verhitten en hierin met het deksel op de pan de aardappelplakjes in ? 7 min. zachtjes goudbruin bakken.De aardappelplakjes af en toe omscheppen en bestrooien met selderijzout.De ham in blokjes snijden.De ui pellen en in ringen snijden.De tomaten wassen en in plakjes snijden.De ham aan de aardappelen toevoegen en zonder deksel ? 5 min. bakken.Af en toe omscheppen.In een kom de eieren loskloppen met melk, selderijzout en peper.In een koekenpan de rest van de boter verhitten.Het eimengsel erin schenken en zachtjes bakken tot de bovenkant bijna droog is.Het aardappelmengsel over de omelet verdelen en nog ? 2 min. bakken.De aardappelomelet op een platte voorverwarmde schaal laten glijden en de bieslook erboven fijnknippen.De omelet garneren met ui en tomaat.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha