Aardappel-ovenschotel met zalm en groene asperges

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C.Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Snijd de onderkant (houtachtig) van de asperges en snijd ze in de lengte doormidden. Stoom ze 5 minuten boven een pan kokend water beetgaar. Afspoelen en uit laten lekken. Snijd de zalm in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes. Maak puree van de aardappels, de melk en de Boursin. Meng de losgeklopte eieren erdoor, samen met de bieslook, dille, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep in een ingevette ovenschaal eenderde van de puree, leg hierop de helft van de asperges en de zalm. Strooi er wat zout en peper over. Schep hierover weer eenderde deel van de puree en leg de rest van de zalm en de asperges erop. Bestrooi met zout en peper. Dek af met het laatste deel puree, strijk glad en maak met een vork patronen in de bovenkant van de schotel. Leg hierop de lenteuitjes en wat geraspte kaas. Druppel vloeibare margarine over en zet een half uur in de oven en laat de schotel goudbruin en gaar worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 884x