Aardappel-prei taart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Het croissantdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Het deeg in een ingevette springvorm van 24 cm uitdrukken en de randen bijsnijden. De bodem met de gehakte noten en paneermeel bedekken. De geschilde aardappelen grof raspen. De prei in ringen snijden. Het teentje knoflook uitpersen en in de olie zachtjes fruiten, voeg de prei toe en laat alles even bakken. De aardappelrasp en de thijm bij de prei voegen. Alles omscheppen en samen nog 5 min. laten sudderen. Af en toe omroeren. De massa over de taartbodem verdelen. De slagroom en de eieren met zout en peper naar smaak loskloppen en 50 gram van de kaas erbij roeren. De saus over de prei-aardappelmassa schenken en de rest van de kaas erover strooien. De taart in een warme oven 180 graden in 40 minuten goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha