Aardappels en zalm op een stokje.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de aardappels goed en kook ze ca 15 minuten in de schil. Maak intussen de zalm schoon. Dep hem droog en snijd hem in ca 3 cm grote blokjes. Was de tomaatjes. Was de lente-ui en snijd ze in 5 cm lange stukjes. Was de kruiden en schud ze droog. Pluk de tijm en peterselie en hak ze fijn. Snijd of knip de bieslook in stukjes. Pers de citroen uit en roer er de olijfolie, de kruiden en wat peper en zout door zodat je een marinade krijgt. Giet de aardappels af, laat ze schrikken onder de koude kraan en halveer de grote aardappels. Steek de aardappels, zalm, tomaatjes en lente-ui om en om op de sat?prikkers. Leg een stuk bakpapier op een bakblijk en leg de spiesen erop. Besprenkel ze met de kruidenmarinade. Bak de spiesen ca 10-15 minuten in een voorverwarmde oven. Electrisch 175 graden, hetelucht 150 graden en gas stand 2. Voor de aioli (knoflookmayo) moeten alle ingredi?nten op kamertemperatuur zijn. Pel de knoflook en snipper hem heel fijn. Kluts het ei en de mosterd in een hoge beker. Giet al roerend de olie er eerst in druppels in en vervolgens in een dunne straal. Roer de knoflook en de zure room doorelkaar. Meng het met het eimengsel en voeg peper en zout toe. Serveer de spiesen met de aioli en garneer evt met schijfjes citroen. Je kunt natuurlijk ook een ander sausje gebruiken. Eigen keus. Scheelt een hoop werk. Per portie, incl de aioli: 640 kcal 25 g eiwit 48 g vet 26 g koolhydraten Vind ik altijd prettig om te weten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1008x

Jouw laatst bekeken recepten