Aardappelschotel uit Marokko

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappels, spel ze schoon en zet ze onder water weg. Schil intussen de uien, knoflook. Snij de uien in ringen en leg de knoflook in de knijper. Spoel de pepers schoon en snij ze in ringetjes. Spoel de koriander schoon, sla ze droog en snij ze fijn. Ontvel de tomaten, houd drie ervan apart, en pureer ze in de keukemachine tot pulp. Snij de drie overige tomaten in stukjes. Droog de aardappels af en snij ze, met een scherp mes, in blokjes van twee centimeter.Doe de olie in een braadpan en bak daarin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak ze een minuut of vijf mee. Voeg dan de tomatenpulp het laurierblaad en wat water tot het net onder staat, de pepers, breng op smaak met zout en roer dit voorzichtig door elkaar. Laat de inhoud een minuut of acht zachtjes stoven. Wanneer de aardappels bijna gaar zijn de overige ingredienten toevoegen, knijp er de knoflook boven uit en laat het geheel nog een minuut of drie door laten stoven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha