Aardappeltaart met venkel, roquefort en ham

Ingrediënten

  • 1
  • 5 kg vastkokende aardappels
  • ongeschild en gewassen.
  • 1 venkelknol.
  • 1 flinke stengel bosui.
  • 50 g roquefort
  • gorgonzola of andere kaas als boeren belegen of oude kaas.
  • 100 g Serrano ham
  • of andere favoriete rauwe ham.
  • 250 g creme fraiche.
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries).

Bereidingswijze

1. Aardappels met koud water en zout aan de kook brengen en 15-20 min. zachtjes laten koken tot ze net niet gaar zijn. Afgieten, droog stomen en tot lauw af laten koelen. 2. Ontdooi intussen de plakjes deeg en bekleed een ingevette gekartelde taartvorm van circa 24 cm hiermee. 3. Verwarm de oven voor op 180?C. 4. Snijd 1 cm van de venkeltoppen eraf, bewaar het venkelkruid. Halveer de venkel en schaaf op een rauwkostschaaf in 3 mm. dikke plakjes. 5. Snijd de bosui kruislings in tot aan de voet en was de stengels onder koud stromend water. Snijd de bosui in stukjes van ? cm. 6. Roer de creme fraiche los en breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. 7. Pel de schil van de aardappels en snijd ze in 4 mm dikke plakjes. 8. Bedek de bodem van de taartvorm dakpansgewijs met plakjes aardappel, verdeel er gelijkmatig vier eetlepels creme fraiche over. 9. Verdeel de venkel, bosui, roquefort en ham over de creme fraiche en druk de vulling iets aan. 10. Bedek dakpansgewijs met de resterende aardappelplakjes en lepel de creme fraiche erover. 11. Bak de taart in 25-30 min goudbruin. 12. Vijf minuten laten rusten en in punten snijden. Heerlijk in combinatie met een groene salade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 741x