AARDAPPELTAART

Ingrediënten


Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 bij 1 cm.Kook de aardappelblokjes in water met wat zout in ca. 8 minuten. Bestuif een werkvlak met bloem. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap. Vet de vorm in en bekleed hem met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul de vorm met de steunvulling. Bak het bladerdeeg midden in de oven ca. 15 minuten.Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Snij de mozzarella in blokjes en de tomaatjes in reepjes. Hak de olijven. Was de peterselie en hak het fijn. Verkruimel de fetakaas boven een kom en schep de aardappel, mozzarella, tomaat, peterselie, parmezaanse kaas en de olijven erdoor. Schep deze vulling in de springvorm. Klop de eieren los met de roomkaas, zout en peper (bewaar 1 eetlepel ei om de taart mee te bestrijken). Schenk het eimengsel over de vulling. Leg de overgebleven plakjes deeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede (deksel). Bestrijk de randen met het ei en leg het deeg op de taart. Bestrijk ook de deksel met het ei en maak een paar inkepingen in de deksel met een scherp mesje. Bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha