Aardappeltjes in kaassaus

Ingrediënten

  • 400 a 500 gram geschilde kleine aardappeltjes.
  • 2 bosuitjes.
  • 6 takjes peterselie.
  • 2 salieblaadjes.
  • 100 gram Leerdammerkaas
  • dikke plak.
  • 25 gram boter.
  • 20 gram bloem.
  • 2
  • 5 dl. Kippebouillon (instant blokje).
  • eventueel 100 gram gekookte ham
  • in smalle reepjes gesneden.

Bereidingswijze

Kook de kleine aardappeltjes in ruim water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snipper de bosuitjes, hak de peterselie en salieblaadjes ragfijn. Verwijder de korsten van de leerdammerkaas en snijd de kaas in zeer kleine blokjes. Smelt de boter en roer eerst de gesnipperde bosuitjes en na 1 minuut de bloem erdoor. Laat dit even afkoelen. Schenk er de kippebouillon bij en blijf zolang roeren op een matige warmtebron totdat een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus enkele minuten onder voortdurend roeren zachtjes pruttelen. Voeg dan de aardappeltjes erbij en strooi de gehakte peterselie en salie erover. Laat alles door en door warm worden. Schep vlak voor het opdienen de kaasblokjes door het gerecht. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 876x

Jouw laatst bekeken recepten