Aardappel-tomatenpuree met braadworst

Ingrediënten

  • 1 1/2 kilo kruimige aardappelen
  • geschild en in stukken -
  • zout -
  • 50 gram bakboter -
  • 4 verse worsten -
  • sap van 1 citroen -
  • 2 peren
  • geschild en in parten -
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram -
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook -
  • peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit intussen de bakboter en braad de worsten rondom bruin en in ? 20 min. gaar. Schep het citroensap over de peerparten. Dep ze droog en bak ze de laatste 10 min. met de worsten mee (pas op voor spatten). Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat een smeuige puree ontstaat. Breng hem op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de worst, de peer en de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 516x

Jouw laatst bekeken recepten