AARDAPPELTULBAND MET GROENTEN EN SAUS

Ingrediënten

  • 5oo g geschilde aardappels(vastkokend)ca.1/2 dl melk3 eidooierssnufje gedroogde marjoleinpeper en zout250 g (diepvries)erwtjes250 g mais(blikje)1 paprika in stukjes100 gr kaas in blikjes3 eiwittenSAUS:20 g boter1 gesnipperd uitje3 afgestreken el tarwebloem1/4l water200 g champignons1/8 l zure room2 el madera1 el fijngeknipte peterseliepeper en zout

Bereidingswijze

oven voor verwarmen op 200 graden.de aardappels in schijfjes goed gaar koken in weinig water.Afgieten,laten uitdampen en nog warm met behulp van een mixer tot een niet te dikke puree kloppen onder toevoeging van de melk,de dooiers,de kruiderij en het zoutErwtjes,mais,paprika en kaas door de puree mengen.De eiwitten heel stijf kloppen en luchtig door de puree met groenten scheppen,overbrengen in de tulbandvorm3 kwartier op de onderste richel van de oven zettenSAUS:de boter bruinen in een pannetjeHierin ook de uiensnippersw heeldonkerbruin laten worden.De bloem erbij strooien.Niet schrikken van de droge boel,maar langzaam aan onder goed roeren het water erbij schenken om een gladde saus te krijgen.10 min.laten sudderen met de champignons erbij.Op smaak brengen met de zure room,de madera,de peterselie,peper en zout.Niet meer koken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha