Abon Ajam

Ingrediënten

  • - 1000 gram kipfilet
  • - 1/2 theelepel ketoembar
  • - 1/4 theelepel djinten
  • - 1/2 theelepel laos
  • - 1 eetlepel citroensap
  • - 3 eetlepels sesamolie
  • - zout
  • - 1 fijngesnipperd rood pepertje (haal de zaadjes eruit als je niet van extreem pittig houd)
  • - 1 uitgeperst knoflookteentje
  • - scheutje ketjap (naar smaak)
  • - 4 flinke handvol tauge

Bereidingswijze

Leg de kipfilet in een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de filet circa 15 minuten langzaam stoven. Haal de kipfilet uit de pan en rafel het met 2 vorken uit elkaar. Vermeng de kip in een kom met de ketoembar, djinten, laos, citroensap, het pepertje, de ketjap, de knoflook en wat zout toe. Verhit de olie in een wok of een pan met dikke bodem, doe het kipmengsel hierin en roerbak totdat het droog en knapperig is. Voeg vlak voordat het gdroog is de tauge toe. deze moet nog wat knapperig zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 993x

Jouw laatst bekeken recepten