Abon van Rundvlees

Ingrediënten


Bereidingswijze

Klop de kokosmelk los met de suiker, een snuifje zout, currypoeder, tomatenpuree en het fijngesneden pepertje. Neem het vruchtvlees uit de tamarindepeulen, los het op in water en druk het door een zeef. Voeg het bij de marinade. Snijd het vlees in blokjes en marineer gedurende een uurtje in dit kokosmengsel.Verhit olie in de wok of wadjang (platte braadpan) en bak hierin de uitgelekte stukjes vlees krokant. Neem ze uit de pan en bak de gesnipperde ui, sjalot en knoflook goud bruin. Doe het vlees er opnieuw bij en laat goed doorwarmen. Voeg op het laatst de koriander toe en breng op smaak met zout en peper (of sambal). Pel de groene bananen, blancheer ze een 5-tal minuten in licht gezouten water en snijd in plakjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 859x

Jouw laatst bekeken recepten