acar kuning van vis

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng de tamarinde met 2tl zout en meng dit door de vis.Laat de vis ca 20min staan zodat de smaak goed kan intrekken.Maal de gember, geelwortel,peper,kemirinoten,ui en knoflook in de keukenmachine of vijzel tot een bumbu. Breng op smaak met het zout, de suiker en azijn.Verhit 4el olie in een antiaanbakpan en bak de vismoten in ca 10min goudbruin.Houd ze warm.Verhit in een andere (antiaanbak) pan 2-3el olie en bak de bumbu op middelhoog vuur tot deze lekker geurt.voeg ca 1dl water toe, kook even door en proef: de smaak van de saus moet zoetzuur zijn.leg de vismoten in de saus en laat nog ca 5min doorwarmen voor het opdienen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha