Afrikaanse gehaktschotel.

Ingrediënten

  • 2 plakjes witbrood
  • 2
  • 5 dl melk
  • 1 kg runder- of lamsgehakt
  • 1 grote ui
  • fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 0
  • 5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 groene peper
  • fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 0
  • 5 theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gram (sultana)rozijnen
  • 50 gram gehakte amandelen
  • 1 eetlepel mango- of abrikozenchutney
  • 0
  • 5 theelepel gedroogde munt
  • 0
  • 5 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eieren
  • 5 citroenblaadjes (daon djoeroek poeroet)
  • extra nodig:
  • ovenschaal
  • inhoud +- 1? l
  • ingevet.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Brood in 0,5 dl melk weken, brood uitknijpen en verkruimelen. Gehakt mengen met brood, ui, knoflook, kerriepoeder, kurkuma, koriander, komijn, kruidnagel, groene peper, zout, peper, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney, munt en oregano. Gehakt in ovenschaal doen, goed aandrukken en bovenkant glad strijken. Eieren loskloppen met 2 dl melk en mengsel over gehakt schenken. Citroenblaadjes in bovenlaag drukken en bobotie in midden van oven in +- 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha