Ajam Adobo

Ingrediënten

  • 1500 gr. kip (vleugels en drumsticks)6 teentjes knoflook
  • geperst2 1/2 dl.
  • ciderazijn3 3/4 dl. kippenbouillon2 laurierblaadjes1 theel. korianderzaad1
  • theel. zwarte peperkorrels1/2 theel. paprikapoederwat koenjit3 eetl. ketjap
  • manis2 eetl. arachideolie

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten, behalve de olie, in een grote kom en zet deze afgedekt 2 uur in de koelkast.Doe het mengsel over in een grote pan met dikke bodem, breng het snel aan de kook en laat het afgedekt 30 minuten sudderen.Haal het deksel van de pan en laat alles nog eens 10 minuten koken, tot de kip gaar is.Haal de stukken kip uit de pan en zet het apart.Breng de saus weer aan de kook en laat het 10 minuten flink doorkoken tot het tot de helft is ingekookt.Verwarm de olie in een wok met antibaklaag en bak de kip in porties, op middelhoog vuur, in 5 minuten krokant en bruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha