Ajam Balli

Ingrediënten

  • 1 Hele kip in stukken gesneden.
  • 1 grote ui grof gesneden.
  • 2 eetlepels sambal oelek.
  • 2blaatjes derukperuk (citroenblad)
  • 4 schijfjes gember.
  • 5 tot 10 pethe bonen.
  • 1 mespunt trassie
  • zout
  • olie om te bakken
  • Water

Bereidingswijze

pethe bonen in een kopje warm water laten weken.Doe 5 eetlepels olie in de pan en bak de kip stukken snel rondom bruin. deze uit de pan halen. Olie weg gieten tot er nog 1 eetlepel overblijft ui, sambal, derukperuk,trassie, gember en pethe bonen in resterende olie fruiten. kip en zout naar smaak toevoegen met water aanvullen tot alles bijna onderstaat, laten sudderen tot de kip gaar is dan deksel er af en laten pruttelen tot de saus lekker dik is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha