Ajam Boemboe Bali (EGA)
Ingrediënten
- 135 gr kipfilet
- 125 gr uien
- 30 gr tomatenpuree
- knoflookpoeder
- 1/2 tl sambal
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl serepoeder
- zout
- ketjap asin
- citroensap
Bereidingswijze
Bestrooi de kip met zout en bak deze in de koekenpan op het panfitvel lekker bruin en gaar.Meng de tomatenpuree met 1/2 dl water en laat dit even aan de kook komen.Roer de koflookpoeder , sambal , gemberpoeder en serepoeder door elkaar en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Fruit de ui glazig en voeg deze samen met de kip ook toe aan het tomatenmengsel. Laat alles in 30 min gaar worden.
Breng op smaak met de ketjap , wat citroensap en evetueel wat zoetstof.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
4 1Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1032x