Ajam Boemboe Roedjak 3 - Kip in pikante saus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd of hak de kip in ca. 10 stukken. Wrijf de stukken kip in met het poeder van gedroogd citroengras en wat zout. (Gebruik je een verse stengel sereh fruit deze dan mee als je de uien enz. voor de boemboe gaat bakken.) Verhit de olie in de adjan en roerbak hierin de stukken kip riondom bruin in ca. 5 minuten. Neem ze uit de wadjan en houd ze apart. Schenk bijna alle olie uit de wadjan. Pof de kemiries en wrijf ze met de knoflook en de scherpe peper (lombok rawit) in een vijzel of mixer fijn. meng er de gesnipperde uien door en roerbak de boemboe (denk aan de stengel sereh) even op in het restant van de olie.Doe de stukken kip in de wadjan en voeg de trassi, tamarinde, goela djawa en de kokosmelk toe. Kook de stukken kip onder regelmatig omscheppen in ca. 30 minuten gaar in de saus, tot bijna alle vocht is verdampt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha