Ajam Katjang Bukittingga

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui2 gesnipperde knoflooktenenca. 3 cm. verse gember
  • in plakjes
  • 4 a 5 rode chilipepers
  • ontdaan van zaad en fijngesnedenmesp. zwarte pepermesp.
  • kurkuma (geelwortel)1 theel. zout5 dl. kokosmelk1 salamblad1 stukje laos
  • ca.
  • 2 cm.1 1/2 kilo kip
  • in 8 stukken gesneden zichtbaar vet en vel verwijderd80 gr.
  • geroosterde pinda's

Bereidingswijze

Maal, in de tjobek of in de keukenmachine, de ui, knoflook, gember, chili, peper, kurkuma, zout en 0,6 deciliter kokosmelk tot een gladde pasta.Doe de rest van de kokosmelk in een pan, voeg er de kruidenpasta aan toe en breng het, op middelmatige hittebron, aan de kook.Voeg er het salamblad, de laos, de kip en de pinda's aan toe en kook het, zonder deksel op laag vuur, in 30 tot 40 minuten gaar.Schep het regelmatig om en laat bijna al het vocht verdampen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha