Ajam semur,(gesmoorde kip)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd eventueel de kipfilet in stukjes, schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Kruid de kip.Bak eerst de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot hij goudbruin is. Doe er de in blokjes gesneden tomaat bij en voeg naar smaak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimeld bouillonblokje. Laat op laag vuur, afhankelijk van de grootte van de kipdelen, circa 35 minuten zachtjes smoren.Voeg er circa 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha