Alladin-stoofpot met dadels en amandelen
Ingrediënten
- 300 gram dadels(medium geconfijte); 1 grote ui; 50 gram boter; 500 gram lamslappen; snufje peper; snufje zout; 2 theelepels tomatenpuree; 1 theelepel kerriepoeder; 2 theelepels kaneel; citroensap; 100 gram amandelen(gele geroosterde)
Bereidingswijze
Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Pel en snipper de ui.Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag. Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig(ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in depan. Schenk zoveel water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg dekaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur(evetueel op een vlamverdeler)zachtjes gaar(ca. 40 minuten). Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 944x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.