ambassadeursrijst

Ingrediënten

  • - 300 gr Risoto rijst.
  • - 150 gr krulkool (boerenkool).
  • - 1 middelgrote ui.
  • - saffraan.
  • - wokolie (conimex?).
  • - 2 boeren worsten.
  • - 500 ml kippebouillon.
  • - 150 gr zachte tafelkaas (vb Pere Joseph).
  • - 1 pikant worstje (hard).
  • - mespunt chilipoeder.
  • - strooikaas (vb parmezaan of andere harde soort)

Bereidingswijze

kippebouillon maken. ui snipperen. worst in stukjes snijden (ong. 1 cm breed). pikant worstje in heel fijne stukjes snijden. kool wassen en in lange fijne reepjes snijden. de tafelkaas in blokjes van 1 cm snijden.- als de bouillon kookt er de saffraan bijvoegen, even laten doorkoken en warm houden. - in een wok de wokolie verwarmen en hierin de uisnippers en de stukjes worst (beide) aanbraden. tijdens het aanbraden het mespuntje chilipoeder toevoegen. - als de ingredienten gaar zijn, de reepjes kool bijvoegen en even laten meestoven. - voeg nu de rijst toe en laten even meestoven tot hij licht bruin en glazig is. - nu de bouillon bijvoegen totde rijst onderstaat. - de rijst laten garen en indien de rijst te droog wordt vooraleer hij gaar is, wat bouillon bijvoegen. - net voor het opdienen de blokjes tafelkaas onderroeren. - afwerken op het bord met de harde strooikaas (naar believen!)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 552x

Jouw laatst bekeken recepten