Amerikaans runderbraadstuk

Ingrediënten

  • 1 kg runderbraadstuk
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 tl pimentpoeder
  • 50 gr boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote groene paprika
  • 1 groene spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje)
  • 2 dl Mexicaanse salsasaus
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kaneel
  • 2 dl donker bier
  • Allesbinder
  • 1/2 bosje peterselie

Bereidingswijze

Wrijf het runderbraadstuk in met zout, peper en pimentpoeder Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin Maak intussen de uien, de knoflook, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze heel klein Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn Leg het vlees op een bord Bak alle gesneden groenten circa 4 minuten in het bakvet Roer de salsasaus, moderd, kaneel en het bier erdoor Breng de saus aan de kook Leg het vlees erin en smoor het met het deksel schuin op de pan in circa 1 uur zachtjes gaar Leg het vlees op een plank en laat het circa 5 minuten rusten Kook de saus eventueel op hoog vuur in tot deze wat dikker begint te worden Bind de saus eventueel met allesbinder Snijd het vlees in plakken Leg deze dakpansgewijs op een warme schaal en schep er wat saus over

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha