Amsoy met gebakken spekreepjes en rijst

Ingrediënten

  • 500 gr amsoy
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat zonder zaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • olie
  • peper naar smaak
  • knoflookpasta
  • 500 gr spekreepjes
  • 400 gr gekookte rijst

Bereidingswijze

amsoy grof snijden en in een vergiet wassen spekreepjes in koekepan uitbakken zonder boter/olie ui snipperen tomaat in stukjes snijden en zaadjes verwijderen bouillonblokje verkruimelen rijst in rijstkoker doen en tot een vingerkootje boven de rijst t water laten staan, nu in 20 min laten koken.olie verhitten in wokpan, ui en tomaat fruiten samen met de knoflookpasta, bouillonblokje toevoegen alles roeren. De gewassen amsoy in gedeelten toevoegen en onder voortdurend roeren laten slinken. spekreepjes toevoegen en alles roeren klein beetje water toevoegen zodat er een beetje een jus ontstaat. Naar smaak peper toevoegen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha