andijviestampot met casselerribrolletjes

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 4 schijven ananasschijven op sap (blik)
  • 8 dikke plakken casselerrib (vleeswaar
  • a ca. 25 g) 3 eetlepels Franse mosterd
  • 75 g boter of margarine
  • 200 ml melk
  • 1 zak gesneden andijvie (400 g)

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren. Plakken casselerrib aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren. In elke plak 1/2 schijf ananas rollen en vaststeken met prikker. In koekenpan 50 g boter verhitten. Rolletjes om en om bakken. Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus. Aardappels afgieten en fijn stampen. Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen. Andijvie in gedeeltes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met casselerribrolletjes en ananasjus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha