Antilliaanse gehaktschotel met pannekoek

Ingrediënten

  • 1 ui1 rode paprika2 stengels bleekselderijBoter1 teen knoflook400 gr gehakt1 blikje tomatenpuree75 gr rozijnen1 eizoutpeperworchestershiresaus50 gr geraspte oude kaas1 komkommer2 eetlepels citroensappannekoeken-mix + ingredienten

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden. In koekepan boter verhitten. Ui, paprika en bleekselderij ca. 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en in ca. 3 minuten rul bakken. Tomatenpuree, rozijnen en ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en worchstershiresaus. Schaal invetten met olie of boter. Gehaktmengsel erin scheppen en aandrukken. Kaas erover strooien. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Komkommer schillen, in blokjes snijden en in kom doen. Citroensap en zout erdoor scheppen.Oven voorverwarmen op 200 gr.C. of gasovenstand 4. Intussen beslag maken voor pannekoeken. Pannekoeken bakken. (LET OP: de pannekoeken niet te dik bakken, anders wordt het te machtig) Ovenschaal in midden van oven plaatsen en in ca. 15 minuten heet en goudbruin laten worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha