Appel gevuld met gehakt

Ingrediënten

  • a.. 2 stevige appels (Elstar)
  • b.. 1 bosuitje
  • c.. 2 bolletjes gember
  • d.. 100g rundergehakt
  • e.. ? eetlepel shoarmakruiden
  • f.. 1 eetlepel rozijnen
  • g.. zout
  • peper
  • h.. 2 theelepels sesamzaadjes
  • i.. ? dl appelsap

Bereidingswijze

a.. Appels wassen en met appelboor klokhuizen uitboren. Met appelboor holtes groter maken (ca. 3 cm). b.. Bosuitjes en gemberbolletjes fijnsnijden. c.. In kom gehakt vermengen met bosui, gember, shoarmakruiden, rozijnen, zout en peper. d.. Appelholtes vullen met gehaktmengsel en appels in schaal zetten. Sesamzaadjes over gehakt strooien. Appelsap op bodem schenken. e.. In magnetron op vol vermogen (600-700 Watt) gevulde appels afgedekt in circa 3 a 4 minuten door en door hee en gaar laten worden. f.. Gevulde appels op twee borden zetten. Serveren met geroosterd brood en boter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 906x

Jouw laatst bekeken recepten