Artisjokken met tuinbonen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Prepareer de artisjokken door de steel af te snijden;laat bij kleine artisjokken 2=3 cm steel aan de bol en bij grote 5 cm. Trek lelijk buitenblad los tot u bij de malse gele kern komt. Leg de bol op zijn kant en snijd de taaie bovenkanten van de blaadjes af,zodat alleen het zachte,eetbare gedeelte overblijft. Snijd ze overlangs doormidden of in vieren. Hele kleine mag je heel laten. Verhit de olijfolie in een ondiepe pan of diepe koekenpan. Schep de artisjokken hierin snel om. Laat ze niet bruin kleuren. Voeg de wijn,knoflook,tijm en wat zout en peper toe. Schep allesm,breng de wijn aan de kook en draai het vuur laag. Laat de artisjokken afgedekt 15-18 min sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de tuinbonen toe en laat de groenten afgedekt 6-8 min sudderen tot ze gaar zijn. Maak de groenten af op smaak met zout en peper. Schep de peterselie erdoor. Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en dien onmiddelijk op...

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha