Asperges (basisrecept)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Spoel ze af onder de kraan en schil ze zorgvuldig . Snijd ongeveer anderhalve centimeter van de onderzijde af Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand vinden Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onderstaan en voeg het zout toe Sluit de pan, zet ze op Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en hou het water tegen de kook aan Na 4 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur halen en de asperges in het hete water verder laten garen Na een minuut of vijftien tot twintig controleren of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha