Asperges met basilicumsaus en serranoham

Ingrediënten

  • 1000 g witte asperges
  • 6 maiseieren
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels Becel voor koken
  • bakken en braden
  • 450 g minikrieltjes
  • 1 zakje Knorr aspergesaus
  • 12 g verse basilicum
  • 4 eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 krop lollo biondosla
  • 4 gedroogde tomaten uit pot
  • 200 g serranoham

Bereidingswijze

- Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. - Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de Becel voor koken, bakken en braden in een koekenpan en bak de minikrieltjes met de ui al omscheppend in 5-7 minuten knapperig bruin. - Bereid de aspergesaus met kookvocht van de asperges volgens de aanwijzingen. Hak het basilicum fijn. Roer de Blue Band Finesse en het basilicum door de saus. - Pel de eieren en halveer ze. Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de sla over grote borden. Giet de asperges af en leg de met kopjes naar een kant op de sla. Schep de saus erover. Drapeer de plakjes serranoham op de asperges en garneer met de halve eieren en reepjes gedroogde tomaat. Serveer met de gebakken aardappeltjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 602x

Jouw laatst bekeken recepten