ASPERGES MET GEPOCHEERDE ZALM EN BIESLOOKSAUS

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook ze in ruim water met een beetje zout, ? theel suiker en de helft van de boter gaar in 10-15 minuten gaar. Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit deze in de rest van de boter. Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus even warm. Breng intussen de rest van de wijn en ? liter water aan de kook. Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen.Haal de asperges uit het kookvocht. Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken. Verdeel ze over 4 borden. Serveer de zalm erop. Roer de bieslook door de saus. Giet een beetje saus over de zalm en geef de rest er apart bij. Garneer met een plakje citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha