Asperges met Kalkoen en Champignons

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges
  • 2 el olijflolie
  • 4 worteltjes
  • 2 el sojasaus
  • peper/zout
  • 2 ons kastanje champignons
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 dl droge witte wijn (liefst pinot blanc uit de Elsas)
  • 6 ons kalkoenfilet (of kipfilet)
  • 1 tl sesamolie
  • 3 lente-uitjes
  • maizena
  • roomboter

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon en kook deze tot ze beetgaar zijn in water met een beetje zout en roomboter. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 4 cm. Houd de punten apart. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Maak de worteltjes schoon en snijd deze in de lengte in 4-en en daarna in stukjes van 3 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ook deze in diagonale stukjes van 3 cm. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijdt de gemberwortel fijn, als U die gebruikt ipv poeder.Verhit de wok of grote hapjespan, voeg nu beide oliesoorten (sesam- en olijfolie) toe en roerbak de kalkoen circa 5 min. totdat deze niet meer rose is. Haal nu de reepjes uit de pan houd deze warm. Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en de gember 2 a 3 min. en blus af met de sojasaus en de wijn. Bind dit nu af met de maizena en breng het aan de kook. Voeg de kalkoenreepjes en de aspergepunten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en warm alles goed op. Uw exotische aspergeschotel is klaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha