Asperges met sinaasappel-paprikasaus en zeekraal.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de asperges in water met zout,de suiker en foelie in 12-15min.gaar en laat ze in het kookvocht staan.Kook de stukjes paprika in ca.20min.met de wijn,aangevuld met water tot de stukjes net onder staan,helemaal gaar.Laat de paprikastukjes goed uitlekken en pureer ze in de keukenmachine tot een gladde puree.Laat intussen in een steelpan het sinaasappelsap tot de helft inkoken,neem van het vuur en voeg de azijn en het takje dragon toe.Laat het takje even in het hete vocht trekken.Neem het dragontakje eruit en voeg de eidooiers toe aan het sinaasappel-azijn mengsel.Smelt in een ander pannetje 125g boter op heel laag vuur,zodat de vaste delen van de boter zich scheiden van de olie.Klop het dooiermengsel op laag vuur of au bain marie tot een schuimig"gaar"mengsel(niet laten koken).Neem de pan van het vuur,blijf kloppen en schenk in straaltjes het oliegedeelte van de boter bij het dooiermengsel.Verwarm de saus weer als de saus dun wordt en blijf kloppen tot hij gaat binden.Laat de saus nooit koken;dan gaat hij schiften.Houd de saus au bain marie warm.Verhit 25g boter in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de zeekraal heel kort,zodat ze knapperig blijft en serveer de zeekraal met de saus bij de asperges.Lekker met gekookte nieuwe aardappels.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 744x