Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

Ingrediënten

  • 1.5 kg. asperge
  • 0.5 dl. wijn
  • witte
  • 2 varkenshaasjes
  • 50 gr. boter
  • 200 gr. paddestoelenmelange
  • 120 ml. creme fraiche
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions. In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de creme fraiche vervangen door room. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 696x