asperges met zalm en zeekraal

Ingrediënten

  • witte asperges
  • AA kwaliteit
  • 6 per persoon800 gram nieuwe aardappelspepergrof zeezoutsuikerfoelie125 gram roomboter400 gram verse zalm
  • in 1 cm plakjes2 el fijngesneden dille200 gram zeekraal2 el grove mosterd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij 2 cm van de onderkant van de asperges en schil ze vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Schil de aardappels en zet ze op. Zet meteen ook de asperges op, met koud water, zout, iets suiker en een stukje foelie, breng aan de kook en kook ze in 12-15 minuten gaar. Laat de asperges van het vuur 10 minuten in het kookvocht nagaren. Smelt ondertussen de boter op zeer laag vuur (niet laten kleuren) en verdeel de plakjes zalm op een met wat boter ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat van de gesmolten boter. Bestrooi de vis met peper, zout en de dille. Roerbak de zeekraal 1 minuut in een klontje boter en laat de zalm in enkele minuten in het midden van de oven rose garen. Roer intussen de mosterd door de overige boter en houd het mengsel warm. Verdeel de zeekraal over de borden, schep de asperges en zalm erop en schenk de saus erover. Geef de aardappels er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha