Aubergine Szechuan Style

Ingrediënten

  • 6 middelgrote aubergines
  • ca. 2 kg.3 middelgrote rode paprika's
  • ca. 600/700 gr.
  • 500 gr. oesterzwammen600 gr. okra3 eetl. sesamolie1 1/4 dl. Tamari (*)1 bol knoflook
  • gepeld en geperst3 of 4 chillies
  • fijngehakt met zaadjesca. 2 cm. verse gemberwortel
  • geschild en geraspt
  • 50 gr. witte suiker3 eetl. medium sherry6 lenteuitjesVoor de rijst
  • :400/450 gr. bruine rijst (zilvervliesrijst)100/125 gr. cashew noten
  • grofgehakt150/175 gr. ananasblokjes
  • liefst versca. 1 dl. organische tamari25 gr.
  • zout3 l. water

Bereidingswijze

Snijd de stelen van de aubergines af en snijd ze, in de lengte, in 6 stukken.Snij de stukken in kleinere stukje van circa 4 centimeter lengte.Frituur ze tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken, zodat de overtollige olie weg is.Snijd de paprika's in blikjes.Snij de oesterzwammen in dunne schijfjes.Snijd top en bodem van de okra's en verdeel ze in 3 of 4 stukken, naar gelang de grootte.Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.Kook de bruine rijst in lichtgezouten water, volgens de gebruiksaanwijzing, gaar.Giet de rijst af en spoel ze met heet water.Schep de rijst in een schaal en roer er de cashewnoten, ananasstukjes en de tamari door.(Verwarm de rijst nog even kort in de magnetron, vlak voor het opdienen.)Terwijl de rijst kookt, maak je in een even grote wok de sesamolie warm en voeg je er de knoflook, chillies, gember en rode paprika's aan toe.Roerbak het circa 5 minuten en doe er dan de oesterzwammen bij.Roerbak nog een kleine 10 minuten.Voeg de okra en tamari toe en laat het nog 5 minuten pruttelen.Strooi er de suiker overheen en voeg er de sherry aan toe.Roer er dan de aubergines door en haal de pan van het vuur.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha