Aubergine-gehaktschotel met pesto rosso

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ?C. Rul het gehakt in een wok zonder vet al omscheppend rul. Schep er 2 eetlepels pesto rosso en de fijngehakte peterselie door en laat het gehakt nog ca. 5 minuten pruttelen. Snij de aubergine in plakken en dep de plakken droog. Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze (in gedeelten) in een hete grillpan of koekenpan iets bruin. Leg een derde van de plakken aubergine in een ingevette ovenschaal, bestrijk ze royaal met pesto rosso. Verdeel de helft van het gehakt erover. Hierop komt weer een laag aubergine met pesto rosso, de rest van het gehakt en de laatste laag aubergine met pesto rosso. Strooi de (versgeraspte) parmezaanse kaas erover. Bak de schotel in de oven in 25 minuten mooi bruin en gaar. Tip: Lekker met ciabatta of pasta.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 727x

Jouw laatst bekeken recepten