Aubergines gevuld met gehakt

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aubergines;
  • 1 ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 500 gram kalfs of rundergehakt;
  • zout en peper;
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie;
  • 2 eetlepels paneermeel;
  • olie voor het invetten;
  • 4 vleestomaten;
  • 1 bouillontablet;
  • 100 gr: geraspte kaas;
  • peterselie .

Bereidingswijze

Snijd de gewassen aubergines in lange heel dunne plakken. Grilleer de aubergineplakken in een grilleerpan of onder een hete grill goudbruin. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het gehakt aan met zout, peper, gesnipperde ui en knoflook, peterselie en paneermeel.Verwarm de oven voor op ongeveer 180 ?C. Vet een langwerpige ovenschaal in met olie. Pureer de (ontvelde) vleestomaten met het bouillontablet en schenk de tomatensaus in de schaal. Vorm kleine rolletjes van het gehakt (zoveel als er aubergineplakken zijn) en leg deze stuk voor stuk op de plakken aubergine. Rol de plakken op, zet ze eventueel vast met een cocktailprikker en leg ze in de tomatensaus.Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak ze gaar in ongeveer 35 - 40 minuten. Mocht het gerecht te donker worden, dek de schaal dan af met aluminiumfolie. Garneer het geheel met peterselie Lekker met spaghetti.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 747x

Jouw laatst bekeken recepten