aziatische gepeperde beef

Ingrediënten

  • 600 gr. rundvlees in blokjes gesneden van 2 bij 4 cm.
  • 2 knoflookteentjes gesnipperd
  • 2 theel. gesnipperde verse gember
  • 2 uien in ringen
  • 2 eetl. chinese rijstwijn
  • 1 theel. sesamolie
  • 1 eetl. soyasaus
  • 1 eetl. oestersaus
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. sichuanpoeder
  • 1 theel. zwarte peper
  • 2 stengels bosui in stukjes van 2
  • 5 cm.
  • 2 eetl. olie.

Bereidingswijze

marineer het vlees in de knoflook, gember, uien, rijstwijn, sesamolie,oestersaus, soyasaus, suiker,sichuanpoeder en de zwarte peper voor 2 uur (afgedekt in de koelkast)dep het vlees droog en bewaar de marinade. doe de bosui bij de marinade. verhit de wok zeer heet, doe de olie in de wok en bak het vlees onder voortdurend roeren in 6 min. gaar en bruin(langer mag ook als je dat lekkerder vind). de laatste minuut de marinade erbij schenken en alles door en door warm laten worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha