Baars in pittige saus

Ingrediënten

  • 1.5 kg baars of andere magere witvis
  • in 6 steaks gesneden - 1
  • 2 dl masolie - 1 grote ui in flinterdunne ringetjes - 2 teentjes knoflook
  • fijqgesneden - 350 g tomaten
  • in plakjes - 2 jalapefiopepers uit pot of blik
  • afgespoeld
  • uitgelekt en in ringetjes

Bereidingswijze

Leg de vissteaks op de bodem van een platte schaal. Maal het knoflook samen met de peperkorrels fijn in een vijzel en voeg de gedroogde oregano, komijn, achiote (anatto) en kaneel toe. Giet de azijn errbij en maak een kruidenpasta. Voeg naar smaak zout toe en bestrijk de vissteaks aan beide kanten met deze marinade. Dek de vissen af en zet de schaal 1 uur in de koelkast. Giet zoveel olie in een brede pan dat de bodem volledig is bedekt. Leg de vissteaks in de olie en giet de resterende marinade erbij.Bedek de vissteaks met ui, knoflook, tomaten en jalapefiopepers en giet de rest van de olie erover. Doe een deksel op de pan en gaar de steaks op laag vuur in 15-20 minuten gaar tot het visvlees niet meer doorschijnend is. Serveer de vis en garneer hem met de takjes bladpeterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 700x

Jouw laatst bekeken recepten