Babi pangang met mihoen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de speklapjes in reepjes van ca. 1 cm breed. Verdeel de prei in ringetjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in reepjes. Week de bamikruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente/bosuitjes in ringetjes. Rasp 1 theelepel van de schoongeboende limoen en pers de vrucht.Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten. Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal badjak erdoor en warm alles 4 minuten goed door. Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de wokolie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het limoensap erover. Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 682x

Jouw laatst bekeken recepten