Balkan zuurkool

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • Blue Band Culinesse
  • Knorr Mix voor Gyros
  • 750 gram zuurkool
  • Knorr Rundvleesbouillonblokjes
  • 750 gram (geschilde) aardappelen
  • 125 mililiter Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 Unox magere rookworst (300 gram)
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de ui heel fijn en de paprika in kleine blokjes. Verwarm 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika op een laag vuur. Roer hier de mix voor gyros door en laat het 2 minuten meewarmen. Maak van 1 bouillonblokje 2,5 deciliter bouillon volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de zuurkool bij het paprikamengsel en giet er ongeveer 2,5 deciliter bouillon op. Doe het deksel op de pan en laat de zuurkool in 15 minuten op een matig vuur gaar smoren. Kook intussen de aardappelen in een klein laagje water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schep tenslotte de creme fraiche door de Balkan zuurkool.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 920x

Jouw laatst bekeken recepten