Balletjes in tomatensaus met mille-feuille van cou

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak er puree van met een klontje boter, 3 hele eieren, peper, zout en nootmuskaat.Snij de tomaten in stukjes en stoof ze aan met een teentje look, groene selder, wortel en 2 fijngesnipperde sjalotten. Voeg de eetlepel tomatenpuree eraan toe en blus alles af met een flinke scheut witte wijn. Mix de saus, zeef ze en laat ze nog even inkoken op een zacht vuurtje. Kruid de saus met peper, zout, een klein scheutje balsamico. Op het allerlaatste mix je de saus nog eens en giet je er nog een flinke scheut olijfolie bij. Het gehakt meng je met peper, zout, nootmuskaat, kaneel en de overige fijngesneden sjalotten. Je kan er altijd nog verschillende kruiden aan toevoegen zoals oregano, basilicum,etc... Voeg er de overige eieren en het paneermeel aan toe. Zorg dat het gehakt niet te droog is. Maak er balletjes van en kleur ze in de pan. Gaar ze in de oven gedurende een 10-tal minuten op 200 ?C. Snij ondertussen mooie cirkels van de aubergine en de courgette. Bak ze in een pan en kruid ze met peper, zout en provencaalse kruiden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha