Ballotine van jonge kalkoen.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bestudeer nauwkeurig hoe de kalkoen is opgebonden wanneer u hem koopt. Haal het opbindtouw van de kalkoen af en bewaar dit. Leg de kalkoen op zijn buik en snijd de rug open. Volg met een scherp mes de karkas van de vogel aan beide flanken. Snijd het gehele middenkarkas los en verwijder dit. Kook de haricot verts 4 minuten in water met zout en spoel ze koud(blancheren) Roer in een ruime mengkom de champignons, rode peper, knoflook, creme fraiche, nootmuskaat en een ? theelepel zout door het gehakt. Leg de plakjes parmaham aansluitend naast elkaar op een stuk plasticfolie. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de parmaham, beleg met de haricot verts en rol dit geheel op.Bestrooi de binnenkant van de opengesneden kalkoen met peper en zout en leg hier de gehaktrol op. Vouw het vel van de kalkoen om de gehaktrol heen zodat de kalkoen z?n oorspronkelijke vorm weer terug krijgt. Naai de rug van de kalkoen met een sateprikker weer dicht en bind de kip op. Bestrooi de kalkoen rondom met peper en zout. Bereid de ballotine met de in een oven op 150?C. (ca. 1,5 uur, kerntemperatuur 65?C.). Wanneer de oven een signaal geeft, de gevulde kip in aluminiumfolie 10 minuten laten rusten alvorens hem in plakken te snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha