Bami met kalkoensate en zoetzure komkommer

Ingrediënten

  • 500 gr. kalkoen filet
  • 5 lepels ketjap marinade (Conimex)
  • 1 blokje kruiden melange voor bami goreng (Silvo)
  • 1 komkommer *
  • 5 eetlepels azijn *
  • 50 gram suiker *
  • 2 theelepels sambal oelek *
  • zout *
  • 300 gram mie *
  • 1 ui *
  • 1 rode paprika *
  • 3 takjes selderij *
  • 3 eetlepels olie *
  • 1 zakje ketjap-sate saus *
  • 1 lepel bakgember.

Bereidingswijze

Leg de satestokjes (8) 30 min. in koud water. Snijd de kalkoen in blokjes en doe ze in een schaal. Schep de marinade erdoor en zet de schaal afgedekt 15 min. in de koelkast. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verkruimel het kruidenmelange boven een kom en laat het 10 min. wellen. Snijd de komkommer in plakken en doe ze in een kom. Breng in een steelpan de azijn en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Roer er de sambal door. Schenk dit over de komkommer en laat het staan onder af en toe omscheppen. Kook de mie gaar. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en knip de selderij fijn. Laat de kalkoenblokjes in een zeef uitlekken en dep ze droog. Rijg de kalkoenblokjes aan de sateprikker en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Laat de sate op een rooster vlak onder de grill in 5 min. bruin en gaar grillen onder af en toe omkeren. Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Bak de ui en de paprika +/- 3 min. Schep het kruiden melange erdoor en bak het 1 min. mee. Schep de mie en de selderij door het paprika mengsel. Maak in een steelpan de stesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gember erdoor. Verdeel de bami, sate en komkommer over 4 borden. Geef de suas er apart bij. Serveren met kroepoek.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 619x